Synonymer till obenägenhet

Synonymer till obenägenhet

Ur Synonymordboken
Dela ordet obenägenhet med dina vänner på:
Var med och bygg upp synonymordboken. Är Edera synonymt med  ge ut ?

Hur används ordet obenägenhet?

 1. Däremot behöver en obenägenhet att bo och arbeta centralt senare i livet innebära att staden förlorar sina kreativa individer.
 2. En annan förklaring till den moderna människans ointresse för kristendomen är hennes allmänna obenägenhet för engagemang.
 3. Men liksom tidigare visade Lillemor en obenägenhet att prata om sina motiv och planer och tankar när det gällde hennes självmordsförsök.
 4. Till följd av JK: s obenägenhet att agera är den som blir grovt förtalad eller beljugen i massmedier och tryckta skrifter i praktiken rättslös.
 5. Hon beskriver den där veckan som en vacklan mellan stark läkaridentitet och stark obenägenhet att backa från utmaningar.
 6. Yngre litteraturforskare skulle förmodligen plågas ohyggligt av hans obenägenhet att teoretisera kring problemet dikt och liv.
 7. Det är uppenbart att ingen enskild faktor kan förklara läkares obenägenhet att anmäla.
 8. Efter att ha granskat de inspektioner som tidigare redovisats i Läkartidningen har vi fått en känsla av att det funnits en obenägenhet att använda andra än de två högsta poängen.
 9. Mills pessimism över hustrurs obenägenhet benägenhet att använda sig av lagen för att dra mäns våld inför rätta har fog för sig även i den kontext som här har studerats.
 10. Ekonomins roll varierar i sammanhanget och kan handla om sverigefinnars obenägenhet att ta lån eller att romer tvingas ta lån för grundskolestudier.
 11. Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner.
Mina sökningar
Nästkommande ord
Rensa mina sökord!