Synonymer till ovillighet

Synonymer till ovillighet

Ur Synonymordboken
Dela ordet ovillighet med dina vänner på:

Hur används ordet ovillighet?

 1. Hans uttalande står i stark kontrast till företrädarens ovillighet att tala om frågan.
 2. Sonens outtröttliga kamp mot engelskans hälsovådliga partiklar som ständigt hotar att tränga in i hans hjärna kontrasteras mot moderns utsatthet och naiva ovillighet att skydda sig mot cancerogen strålning.
 3. Skälet ligger i monopolets ovillighet att anpassa sig till dagens bistra ekonomi.
 4. Ett problem vid design av olika procedurer för informationsflöden kan vara individernas ovillighet att rutinmässigt dela med sig av informationen.
 5. De uppretade araberna betraktar regeringen Rabins ovillighet att hålla dessa kolonister i schack som ett uttryck för gillande eller rent av som dess hemliga politik.
 6. Handels ovillighet att visa flexibilitet för att upprätthålla jobben torde nu medföra att en del medlemmar blir arbetslösa.
 7. Därmed finns även en politisk ovillighet att erkänna hinder för en sådan utveckling.
 8. På samma sätt tycker sig den vandrande kvinnan få ordlös vägledning i bergens ovillighet att komma när man ropar.
 9. En tjänsteman på ett svenskt företag som arbetar för WHO med bland annat kartläggning av biverkningsrapporter beskrev t ex den svenska läkarkåren som onödigt omodern i sin ovillighet att släppa ifrån sig något inflytande till andra yrkesgrupper inom vården.
 10. Detta avspeglas inte minst i bibliotekets avsaknad av teologisk litteratur samt i diskussionsförslagens ovillighet att lyfta religiösa frågeställningar.
 11. Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner.
Mina sökningar
Nästkommande ord
Rensa mina sökord!