Synonymer till vrångbild

Synonymer till vrångbild

Ur Synonymordboken
Dela ordet vrångbild med dina vänner på:

Vad betyder vrångbild?

Hur används ordet vrångbild?

 1. Även om han inte var så noggrann med faktagranskningen kunde man alltså hävda att det i denna vrångbild fanns en djupare överensstämmelse med mediekulturen än i andra knappologiska analyser.
 2. Det är möjligen att ersätta en vrångbild med en annan.
 3. Richard Murray påstår att Centerpartiet målar upp en vrångbild rörande gruppen Stockholmare för Djurgårdens utspel om Gröna Lunds framtid.
 4. Centern i Stockholm företrädd av Per Ankersjö måste måla upp en vrångbild för att ha något att slå på när han påstår att gruppen Stockholmare för Djurgården vill förvisa nöjesfältet Gröna Lund från Djurgården till ett industriområde.
 5. En vällustig vrångbild av att äga allt kittlade gubbens gamla nerver.
 6. Man frågar sig till vilken positionering hans vrångbild syftar.
 7. Centerns vrångbild av moderaterna kan i dagens läge kanske förklaras av bristande personkemi och av de kulturella klyftorna mellan partierna.
 8. Vi läkare borde inte ha förstärkt massmediernas vrångbild att det var sjuksköterskornas fel att strejken blev så lång.
 9. Att den verklighet vi upplever bara är en diffus vrångbild av den sanna är ju en föreställning inom såväl filosofiska som religiösa traditioner.
 10. Som domaren Arne Lyng konstaterade är Breiviks vanföreställningar om att han leder någon form av krig mot det onda inte uttryck för otillräknelighet utan utslag av en fanatisk ideologi och vrångbild av verkligheten.
 11. Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner.
Mina sökningar
Nästkommande ord
Rensa mina sökord!